NASZE MENU

Mając na uwadze sezonowość produktów, nasze menu od czerwca do września zmienia się co tydzień. Zapraszamy do kontaktu telefonicznego oraz do polubienia naszego profilu na FB, aby śledzić na bierząco zmiany w naszej karcie. O dania dnia i dania kuchni regionalnej prosimy pytać obsługę.

Przystawki

  • Kiszka ziemniaczana z przepisu Proboszcza

    PLN_19
    Potato sausage recipe by priest
  • Danie sezonowe

    Kopytka dyniowe w sosie maślanym

    PLN_21
    Pumpkin dumplings in butter sauce
  • Pierożki ręcznie lepione

    PLN_25
    Handmade polish ravioli
  • Tradycyjny tatar z podlaskiej wołowiny

    PLN_27
    Traditional beef tartare
  • Danie sezonowe

    Wątróbka drobiowa z wiśniami i cynamonem

    PLN_25
    Chicken liver with cherries and cinnamon
  • Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i wiejską śmietaną

    PLN_29
    Potato pancakes with smoked salmon and country cream
  • Krewetki z pieca z oliwą z oliwek

    PLN_39
    Prawns from the roaster with olive oil

Zupy

  • Zupa dnia

    Soup of the day
  • Domowy krupnik

    PLN_14
    Homemade barley soup
  • Krem z białych warzyw

    PLN_15
    Cream of white vegetables soup

Sałaty

  • Warzywa grillowane z dresingiem bazyliowym i parmezanem

    PLN_23
    Grilled vegetables with basil dressing and parmesan cheese
  • Sałata z grillowanym kurczakiem i prażonymi ziarnami

    PLN_25
    Salad with grilled chicken and roasted seeds

Dania główne

  • Ryba dnia

    Fish of the day
  • Danie sezonowe

    Kremowe pappardelle z borowikami

    PLN_35
    Creamy pappardelle with porcini mushrooms
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem z pieczonej papryki

    PLN_35
    Pork tenderloin with roasted pepper sauce
  • Gołąbki z cielęciną i pęczakiem

    PLN_37
    Stuffed cabbage rolls with veal and pearl barley
  • Zrazy wołowe z ogórkiem i wędzoną słoniną

    PLN_43
    Beef roulades with cucumber and smoked pork fat
  • Pieczone udo z gęsi z kluskami śląskimi

    PLN_53
    Roasted goose leg with Silesian potato dumplings
  • Gicz jagnięca z puree rozmarynowym

    PLN_69
    Veal shank with rosemary puree
  • Steki z podlaskich jałówek – zapytaj kelnera

    Steaks from Podlasie heifers - ask the waiter

Desery

  • Deser dnia

    Dessert of the day
  • Beza Księżnej Anny

    PLN_18
    Meringue Torte of Princess Anne

Dla dzieci

  • Domowy rosół

    PLN_12
    Homemade chicken soup
  • Słodkie pierogi

    PLN_21
    Sweet dumplings
  • Panierowane kotleciki z kurczaka z frytkami

    PLN_21
    Chicken goujons with chips
  • Pulpeciki cielęce w sosie pomidorowym

    PLN_25
    Veal meatballs in tomato sauce