Zadzwoń 0502 900 606Zrób rezerwację już teraz!

Menu


                    

Przystawki

Kiszka ziemniaczana z przepisu Proboszcza15.00 
(Potato sausage recipe by priest)

Domowe kołduny z cielęciną w sosie maślanym20.00 
(Traditional Lithuanian dumplings with veal in a butter sauce)

Kiełbaski jagnięce z konfiturą z czerwonej cebuli25.00 
(Lamb sausages with red onion jam)

Cynaderki cielęce z czosnkiem niedźwiedzim25.00 
(Kidney of veal with wild garlic)

Tradycyjny tatar wołowy z wiejskim żółtkiem23.00 
(Traditional beef tartare with farmhouse egg)

Borowiki w wiejskiej śmietanie29.00 
(Wild mushrooms in natural sour cream)

Krewetki z zielonym pieprzem i odrobiną białego wina 35.00 
(Prawns with green pepper and a bit of white wine)

Zupy

Zupa dnia / Cena dnia0.00 
(Soup of the day / Price of the day)

Kapuśniak siematycki10.00 
(Traditional cabbage soup)

Flaki wołowe13.00 
(Beef tripe soup)

Zupa z grzybów leśnych15.00 
(Mushroom soup)

Sałaty

Sałata z półgęskiem, gruszka i serem pleśniowym25.00 
(Salad with goose breast, pear and blue cheese)

Sałata z grillowanym kurczakiem i prażonymi ziarnami18.00 
(Salad with grilled chicken and roasted seeds)

Warzywa grillowane z dresingiem bazyliowym i parmezanem18.00 
(Grilled vegetables with basil dressing and parmesan cheese)

Dania Główne

Ryba dnia / Cena dnia0.00 
(Fish of the day / Price of the day)

Domowe pyzy z mięsem dobrze okraszone25.00 
(Homemade dumplings with meat well gravy)

Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mascarpone29.00 
(Tagliatelle with spinach, dried tomatoes and mascarpone)

Panierowany schab z kością29.00 
(Breaded pork chop with bone)

Kurczak kukurydziany z groszkiem cukrowym33.00 
(Corn chicken with sweet pea)

Policzki wołowe w sosie cabernet35.00 
(Cheeks beef in cabernet sauce)

Wątróbka cielęca z marynowanymi rydzami podana caps38.00 
(Veal liver served with marinated saffron milk caps)

Zrazy z cielęciny z wędzoną słoniną i kiszonym topinamburem43.00 
(Rolled veal rashers with with smoked lard and pickled topinambur)

Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną Roast duck with apples and cranberries47.00 
(Roast duck with apples and cranberries)

Stek z Angusa z puree truflowym 55.00 
(irloin steak with truffle puree)

Pieczona gicz jagnięca na polskim pęczaku59.00 
(Roast leg of lamb on Polish pearl barley)

Dla Najmłodszych

Domowy rosół 9.00 
(Homemade chicken soup)

Panierowane kotleciki z kurczaka z frytkami17.00 
(Chicken goujons with chips )

Pierogi z owocami14.00 
(Dumplings with fruit)

Desery

Ciastko czekoladowe z musem z bazylii16.00 
(Chocolate cake with basil mousse)

Śliwka z cynamonem pod kruszonką 16.00 
(Plum with cinnamon under the crumble)

Beza Księżnej Anny 16.00 
(Meringue Torte of Princess Anne)