Zadzwoń 0502 900 606Zrób rezerwację już teraz!

Menu


                    

Przystawki

Kiszka ziemniaczana z przepisu Proboszcza15.00 
(Potato sausage recipe by priest)

Wątróbka drobiowa z wiśniami18.00 
(Chicken liver with cherries)

Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem20.00 
(Potato pancakes with smoked salmon)

Domowe kołduny z cielęciną w sosie maślanym20.00 
(Traditional Lithuanian dumplings with veal in a butter sauce)

Pierożki ręcznie lepione16.00 
(Hand made polish ravioli)

Carpaccio z łososia skropione oliwą cytrynową25.00 
(Carpaccio of salmon drizzled with lemon olive oil)

Tradycyjny tatar wołowy z wiejskim żółtkiem20.00 
(Traditional beef tartare with farmhouse egg)

Borowiki w wiejskiej śmietanie29.00 
(Wild mushrooms in natural sour cream)

Krewetki z zielonym pieprzem i odrobiną białego wina 35.00 
(Prawns with green pepper and a bit of white wine)

Zupy

Rosół z wiejskiej kury10.00 
(Free range chicken broth)

Zupa cebulowa z grzanką serową10.00 
(Onion soup with cheese toast)

Tradycyjne flaki wołowe13.00 
(Traditional beef tripe soup)

Sałaty

Sałata z półgęskiem i dresingiem ze śliwki węgierki18.00 
(Salad with goose breast and purple plum dressing)

Sałata z grillowanym kurczakiem i prażonymi ziarnami18.00 
(Salad with grilled chicken and roasted seeds)

Warzywa grillowane z dresingiem bazyliowym i parmezanem18.00 
(Grilled vegetables with basil dressing and parmesan cheese)

Sałata z krewetkami i orzechami nerkowca26.00 
(Salad with shrimp and cashew nuts)

Dania Główne

Domowe pyzy z mięsem dobrze okraszone24.00 
(Homemade dumplings with meat well gravy)

Papardelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami27.00 
(Pappardelle with spinach and dried tomatoes)

Policzki wołowe w sosie cabernet35.00 
(Cheeks beef in cabernet sauce)

Grillowany schab z kością ze świni złotnickiej29.00 
(Grilled pork chop with bone from a złotnicka pig)

Sznycel cielęcy z ćwiartką cytryny33.00 
(Veal schnitzel with a piece of lemon)

Gulasz z jelenia podany z plackami ziemniaczanymi39.00 
(Deer goulash served with potato pancakes)

Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną47.00 
(Roast duck with apples and cranberries)

Stek z Angusa z puree truflowym55.00 
(Sirloin steak with truffle puree)

Pieczona gicz jagnięca na polskim pęczaku59.00 
(Roast leg of lamb on Polish pearl barley)

Dla Najmłodszych

Pomidorowa z domowymi kluseczkami9.00 
(Tomato soup with homemade noodles)

Panierowane kotleciki z kurczaka z frytkami17.00 
(Chicken goujons with chips )

Słodkie pierogi14.00 
(Sweet dumplings)

Desery

Ciastko czekoladowe16.00 
(Chocolate cake)

Lodowa delicja16.00 
(Delicious ice cream)

Waniliowa gruszka w zabaglione16.00 
(Vanilla pear in of the Zabaglione)

Beza Księżnej Anny 16.00 
(Meringue Torte of Princess Anne)