Zadzwoń 0502 900 606Zrób rezerwację już teraz!

Menu


                    

Przystawki

Kiszka ziemniaczana z przepisu Proboszcza15.00 
(Potato sausage recipe by priest)

Placki ziemniaczane z łososiem18.00 
(Potato pancakes with salmon)

Pierożki ręcznie lepione16.00 
(Hand made polish ravioli)

Carpaccio z łososia skropione oliwą cytrynową25.00 
(Carpaccio of salmon drizzled with lemon olive oil)

Tradycyjny tatar wołowy z wiejskim żółtkiem20.00 
(Traditional beef tartare with farmhouse egg)

Krewetki z zielonym pieprzem i odrobiną białego wina 35.00 
(Prawns with green pepper and a bit of white wine)

Carpaccio z polędwicy tuńczyka29.00 
(Carpaccio of tuna)

Panierowany camembert z żurawiną 16.00 
(Breaded camembert with cranberry)

Cynaderki cielęce z czosnkiem niedźwiedzim 19.00 
(Kidney of veal with wild garlic)

Zupy

Chłodnik domowy10.00 
(Chilled homemade soup)

Krem z cukinii z suszonym pomidorem10.00 
(Cream of zucchini with dried tomatoes)

Żur na prawdziwkach z białą kiełbasą10.00 
(Traditional zur made with boletus mushrooms and sausage)

Sałaty

Sałata ze świeżych warzyw z wędzonym pstrągiem 22.00 
(Fresh vegetable salad with smoked trout)

Sałata z grillowanym kurczakiem i prażonymi ziarnami18.00 
(Salad with grilled chicken and roasted seeds)

Warzywa grillowane z dresingiem bazyliowym i parmezanem18.00 
(Grilled vegetables with basil dressing and parmesan cheese)

Sałata z wątróbką i dresingiem malinowym18.00 
(Salad with chicken liver and raspberry dressing)

Dania Główne

Domowe pyzy z mięsem dobrze okraszone24.00 
(Homemade dumplings with meat well gravy)

Policzki wołowe w czerwonym winie35.00 
(Cheeks beef in red wine sauce)

Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną42.00 
(Roast duck with apples and cranberries)

Pieczona gicz jagnięca z buraczkami59.00 
(Roast leg of lamb with beets)

Stek z Angusa z solą truflową53.00 
(Sirloin steak with trufle salt)

Naleśniki ze szpinakiem i miodem lipowym25.00 
(Pancakes with spinach and honey of linden)

Pieczona karkówka w sosie z jałowca26.00 
(Roast pork in sauce with juniper)

Kurczak z wolnego wybiegu z mirabelką i groszkiem cukrowym27.00 
(Chicken with free range of mirabelle plum and sweet peas)

Żebra z wieprza w miodowo-balsamicznym sosie33.00 
(The ribs of pig in honey-balsamic sauce)

Pieczony filet z dorady na paprykowym trio 39.00 
(Roasted fillet of sea bream on pepper trio)

Kotleciki cielęce marynowane trawą żubrową42.00 
(Veal chops marinated with bison grass)

Dla Najmłodszych

Domowy rosół 8.00 
(Homemade chicken soup)

Panierowane kotleciki z kurczaka z frytkami17.00 
(Chicken goujons with chips )

Pierogi z owocami14.00 
(Dumplings with fruit)

Desery

Lodowa delicja16.00 
(Delicious ice cream)

Beza Księżnej Anny 16.00 
(Meringue Torte of Princess Anne)

Panna Cotta16.00 
(Panna Cotta)

Crème brûlée16.00 
(Crème brûlée)